home naaicursus lingerie eigen ontwerp kleur borduren fotoborduren quilten breien nieuws foto-archief
        formulier contact links       gastenboek

                

Wat houdt een kleuranalyse in?

Iedereen heeft een kleurtype. Kort gezegd is het de kleur die je flatteert, waarbij je persoonlijkheid het best tot uitdrukking komt. Bij het dragen van de juiste kleuren vallen rimpels en oneffenheden in de huid minder op en gaan je ogen stralen. Hierbij ga ik uit van de 4 seizoenen, nl. zomer, herfst, winter en lente.

Een praktisch voordeel van weten in welk seizoen je valt, is dat miskopen tot het verleden behoren en winkelen een stuk sneller gaat. Jij weet na een kleurenanalyse precies welke kleuren je het best flatteren.

Voor een kleuradvies moet je de tijd nemen; het is een intensieve activiteit. Eerst verwijder ik de eventuele make-up. Heb je gekleurd haar dan krijg je een wit mutsje op en je kleding dek ik af met een speciale witte 'mantel'.
Met behulp van zgn. drapes (doeken) bepaal ik in welk seizoen je valt. Het gaat hierbij om de reactie van de onderhuid op de diverse kleuren. Ik begin met een algemene set drapes om een eerste indruk te krijgen. Hierna werk ik de drapes per seizoen af. In totaal bekijk ik dus 5 sets drapes bij je.
Nadat ik je in het juiste seizoen heb ingedeeld, laat ik aan de hand van after-drapes zien hoe je jouw kleuren kunt 'vertalen' naar kledingsets.
Je krijgt na afloop een kleurenwaaier mee met maar liefst 96 kleuren! die jij kunt dragen.
Ben je gewend make-up te dragen dan kun je daarna in de juiste seizoenskleuren door mij opgemaakt worden.

Momenteel doe ik kleuradviezen zonder make-up nog op kleine schaal.

    

kleurenwaaiers